2011. január 27., csütörtök

A NŐSÜLÉSRŐL ...

Háromszor nősültem...Miska bátyám -anyám egyik öccse- mikor meghallotta, hogy harmadszor is megnősülök....megmondta a frankót!
- Mér' nem akassza fö' magát az ilyen!!
Jót vigyorogtam...ha ezt az embert sikerült kirángatnom a napi delíriumából  már jót tettem a családnak! Az úgy volt, nem akartam én már harmadszor is megnősülni. Két részben sikeres akció után, már nem "bírtam' kockáztatni. Apai nagyapám, Váczi Mihály, háromszor nősült. Ezt az élet hozta így...Első felesége két gyereket adott neki, aztán lement a jégverembe ,ahol a nyári nagy melegben, felhevülve kereste a húst. Nagyon megfázott - nem lévén még penicillin egy héten belül elvitte a tüdőgyulladás...Nagyapám, praktikus ember volt...nem akart mostohát a gyerekeinek, így elvette a felesége húgát ... családba is maradt, szerették is a gyerekek - olyan volt mint az anyjuk, így jól elvoltak. Sokasodott a család ....még három gyerek érkezett-egy közben meghalt...Nagyapám, csak dolgozott -vele a mama is.
.Egy aratáskor., hideg vizet ivott a kútból, olyat amit az ember nagyon kiszomjazva áldásnak érez és csak issza, issza - neki nem volt az.
Két héten belül temették őt is...A négy gyerekkel, már igazán nem tudott mit kezdeni a papa , aki kemény kis ember volt..Isonzót is megjárta.Ott volt a falon a képe, daliásan kackiás bajusszal Valami tüzér volt, meg medáliát is emlegetett apám, de ezt már, nincs ki igazolja....Bátor volt.. az biztos !..Megnősült harmadszor is .. Elvette az öccse elvált feleségét...-Mégis csak a családban volt!..Aztán összekalapáltak még egy gyereket, de sajnos betegen született, így több születés nem volt . A papának volt négy gyereke, a mamának kettő ,igy volt gömbölyű a család! -Elvoltak rendesen. Mama, kerek asszonyka volt, hatalmas mellekkel ,nagy szeretettel . Mindig a fulladás kerülgetett, mikor magához szorított. Gondolom a szerelem már nem nagyon dominált, mert egyszer a papa, bedugta a mamát a kemencébe,mert elégette az ünnepi kalácsot.A szomszédok szaladtak össze, menteni a mamát, mielőtt úgy jár, mint a kalács!...Több atrocitásról nem értesültem, de a három lépés meg lehetett, mert életük végéig magázódtak...A mama pedig óvakodott - sütemény sütéskor.....
Hát mit mondjak?..Veszélyes üzem ez a házasságosdi !

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Vannak esetek mikor rá kényszerül az ember és van mikor nem jön össze az összhang a harmónia...

Váczi Laca írta...

A kemencére kell nagyon vigyázni a többi megy magától!