2011. január 26., szerda

BÖRTÖNBEN

Ma börtönben voltam!
Nem véglegesen, csak egy fél napra.
Internetet kellett volna szerelni az egyik üzemben....Mert hogy ott is van munka, mosás, állatok ellátása, szántás vetés..stb.
Nagyfőnök jelez mehetünk..a mosodába. A kapuban csinos őrszemélyzet fogad - lévén női szakasz dolgozik ott. Beenged, aztán egy könnyed mozdulattal elveszi a telefonom. Na ez súlyos csapás ,mert nélküle nem lehet élesíteni a dolgokat. Telefonálnom kellene, de hajthatatlan - itt nincs telefon!
Beengednek egy üzemkapun..itt az iroda. Belépünk, ott a gép- a modem a magasban , mintegy három méterre a földtől. Atyaisten! Tomi a segítség ugrik mint a mókus: Szék-ablakpárkány- szekrény teteje és egy mozdulattal elvágja az egyetlen jót - az antenna kábelt. Gyönge hörgést adok ki magamból! Ideiglenesen rögzítené a csatlakozót az elvágott kábelre, de esély semmi a továbbiakra ..Másik kábel.-.rövid. Ki kellene cserélni, de nincs létra..Tomi röhög a szekrény tetején és szigetelő szalagért küldi a nagyfőnököt..... az rendes elmegy és hoz. Az agyam eldobom! Nem tájékoztattak, mit kellett volna hozni.. Mire létra lenne, kiderül nincs fúró , hogy kifúrjuk a vastagabb, új kábelnek, a három méter magasan lévő ablak vaskeretét.
Nagyfőnök ideges, hívja az ügyfélszolgálatot a saját telefonján, hátha tud segíteni..Abszolút felesleges, mert fúrója nincs a lánynak és messze is van, meg máris pánikba esett! A franc essen ebbe a munkába!...Gyorsan összepakolunk, jelzem a legközelebb jobban felkészülünk...Indulnánk, de nem úgy van az!
Ide még csak-csak, de kifelé sehova!...Engedély nélkül? Még a szél sem fújhat át! Lehet itt maradunk martaléknak? Női börtönben, prédának...Tomi röhög..már megint. Szerintem élvezné...Ja, huszonnégy évesen?! Én, akkor....de hol vagyok én most...Végül, egy százötven centis szőke börtönőr hölgy megjelenik talpig gumibotban, spray-el és néhány kereszt kérdés után, kivezet a kapuig majd szélnek ereszt bennünket.
Ezt megúsztuk..Bár leizzadtunk ott benn a hűvösön.

2 megjegyzés:

Unknown írta...

Csodálkozom! Hogy miért? Női böri volt! Nem vagy Te olyan ijedős mint leírtad! Persze könnyen beszél az aki nem az árok szélén áll.

Váczi Laca írta...

Nőinek női volt, de az őrség-néhány kivétellel- férfi és ha olyat teszel nem engednek ki alapos vizsgálat nélkül.