2011. február 7., hétfő

Meghalt Gary Moore


Tegnap meghalt Gary Moore....
Álmában, csendesen távozott az örök mennyei színpadra, ahol megannyi remek társsal nyomhatja tovább a bluest. Tán, a legszebben megszólaló gitáros volt, aki a rockban , bluesban, és a hangszeres zenében is olyat tudott alkotni, mint amit kevesen. 17 évesen, már sztár volt a Skid Row zenekarban, majd Phil Lynott -al a Thin Lizzy csapatában őrjítette meg a lelkes rajongókat. Később, csatlakozott az újjáalakuló, világhírű Colosseum csapatához. Világkörüli turnékon dolgozott együtt, Ginger Baker-el, Jack Bruce-al, .a Cream egykori oszlopaival- a BBM –formációban. A gitár hercegének nevezték- nem véletlenül. Elegáns gitárjátékával, invenciózus technikájával a zeneszeretők millióinak szeretetét nyerte el. Két magyarországi fellépésén, ezrek előtt mutatta meg, hogyan kell kiszolgálni a rajongókat. Én, a Harley Davidson koncerten láttam az Alsóörsi rock fesztiválon. Bevallom, morogtam, mert technikai hiba miatt, nem az szólt, amit játszott.
Tudom, nem rajtad múlt Gary,- Te, SZÍVVEL, LÉLEKKEL, OTT VOLTÁL! Most, hogy sajnos megtehetem, tudom megkésve, de megkövetlek.
Nyugodj békében !
Gary Moore - Still Got the Blues

4 megjegyzés:

Gyöngyi írta...

Túl fiatalon ment el.. Így múlik el a világ dicsősége, de legalább a zenéje itt maradt..

Laca írta...

Igen.Bár meghalt-A zene tette halhatatlanná...

Névtelen írta...

Ő zenét hagyott maga után, nem is akár milyent! Elment! Bármikor gondolhatsz Rá, bármikor hallhatod és ez jó nagyon.Vannak esetek amikor csak beszélsz Róla, felidézed a vele kapcsolatos élményeket,történéseket,közös emlékeket a Te szívedben ő tovább él. Minél többet emlegeted, gondolsz rá annál erősebb a kötődés a vágyakozás és a hiány!

Váczi Laca írta...

Remek zenész volt !