2010. november 14., vasárnap

PÁLINKÓLA


Panyolai pálinkázó papa /Szemléltető/

Tegnap zsebpénzt adtam kis segítőmnek!....
Nem annyira kicsi, inkább annyira fiatal .....Rendesen ki van gyúrva..igy mikor a bolt előtt bögyösködnek el a lányok , rendszeresen beforgatják a fejüket
. Először azt hittem az én szőrös pofámra buknak, de nem...
Szóval az ifjú csődör tegnap zsebpénzt kapott.
Nem sokat ,de azt a 4000 Ft-ot amit tegnap kerestünk elfeleztem. amúgy ösztönzésképpen. Gondoltam vesz magának valami kaját vagy elteszi -amit azután később, kölcsön kérhetek tőle... De nem! Befektette.!! Okosan, ügyesen, egy üveg pálinkába...!
Mert ugye, a pálinka nemzeti italunk és nálunk a nemzet az első! A második meg, az alkohol utálata.. Ahol érjük, ott pusztítjuk!! Át is szaladt vele tesztelésre, hogy iható-e a nedű!
 No mindjárt , egy -egy pohárkával megkóstoltunk egy kicsinykét / természetesen, csak az íze miatt/ és arra jutottunk remek kisüsti szilva ez...A szomszédom szilvafái idén is rendes termést hoztak,..csak az a sok macera ne lenne..összeszedés ,cefre készítés, kifőzetés ,palackozás.stb......Meglehetne oldani, ha egyből pálinka teremne a fán és aki arra jár, csurgatna magának egyet, állítom, a depressziója hanyatt-homlok menekülne tőle!
Mennyi gyógyszert lehetne megspórolni vele!! Lehet ez lenne az nép nemzeti egészségügyi reform? Hogy miért is nincs nekem helyem a kormányban!
Aha!..lehet Viktorunk is ilyenben utazik!? Nem kellene annyit gyógyszerre költeni.. csak bedobunk egy felest és mindjárt nem a "dzsidipin" jár az agyunk!
.Boldogság ragyogna minden igaz magyar orcáján!
Az izraeli- palesztin kérdést is meg tudnánk oldani.. Nem isztok?!-..azé' vagytok izgágák!.. Nyomás egy-egy felest a jó kisüsti szilvóriumból és mindjárt kiszívnák egymás nyakát - csak úgy szeretetből.!
Lehet az ENSZ-nek is spórolnánk !?
A sok béke misszió meg a járőrözés,meg a mega haderők fenntartása, atya világ!!! ... Mennyibe kerül!! Az összes katona kapna golyószóró helyett egy butykos pálinkát, aztán leülnének az afganisztán dombokra , füttyentenének egyet és a tálibok lelibegnének a hegyről pálinkázni.. Aztán ha igazmondóra itták magukat, ledobálják a turbánt a fejükről és eljárnák a csűrdöngölőt a NATO szép magyar huszárjaival!....." És eljöve a VILÁG-BÉKE" az egész Földön!
Mámorító perspektíva...!!
Minden rasszista és cigány és zsidó és arab, fekete és fehér ember kezébe Pálinkát!!
 Had tudja meg a világ milyen nagyszerű nép is a magyar! Pálinkája pedig egyszerűen csodálatos..nem csak Hungarikum, hanem Globalikum!
Éljenek a magyar szilvafák ! Éljenek a magyar pálinka főzők és éljenek a magyar kisüstök!!!....
Éljenek a.....szóval éljünk...!

Anno.2010.11.10.
 Az Úrnak abban az évében midőn Orbán Viktor kieresztette a palackból a kisüsti pálinka szellemét !

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen! Ez nagyon jó ötlet! A parlamentben kellene kezdeni az osztást pálinka, akkor talán ők is a rózsaszin mámorban sokkal jobban tudnának kitalálni okosabb hasznosabb törvényeket. Nem vagyok irigy, nem is tudok inni, azért csak aszt mondom ezt a javaslatodat, hogy a fáról mindenki, csapoljon magának mégis el kellene vetni, szegény aki dolgozna, hogy legyen, neki már nem jutna. :)

Váczi Laca írta...

Látod a legjobb ötletek is így halnak el...