2010. december 31., péntek

MÉG EGY KATONÁS TÖRTÉNET


Úgy látszik, mindig kikívánkozik belőlem a téma, mint tehénből a kisborjú. Még a zászlóalj törzsnél voltam a hírműhely kefélő gépe. Ez sajnos a szexualitás azon része volt, amikor azt mondták - Maga most ráb...ott! Az élvezet akkor következett mikor már abbahagytuk. Már a linóleum kefélését. Mert nőt ebben az időben csak a WC falára rajzolva, vagy a kerítésnél láttunk. Ott is azért, mert arra árt egy  dinka cigány lány a helyi telepről és öt forintért, kérés nélkül is fellibbentette tarka szoknyáját a csúnyájáról.
Haza nem engedtek bennünket, mert hát akkor mi lesz a harckészültséggel, meg aztán mit szól ehhez a NATO is. Még megtámadnák a laktanyát vagy a mi a fenét! Ebben az időszakban egy másik meghatározó élményem is volt!
 Valaki mégiscsak hazajutott, aztán vagy otthonról, vagy a vasút melletti bozótosból a környéken kóborló lányoktól összeszedett valami lapos tetűt.
Nosza, ugrott az egészségügyi szolgálat-nem is tudtam van női szakasz is- aztán sorakozó a KISZ teremben - Gatyát le! Ott álltunk és ágaskodtunk és vörösödtünk, a három illatozó nő előtt, ők pedig mosolyogtak, mint Mona Lisa a Louvre-ban. Aztán előkaptak egy-egy vastag pumpát a tasakból, amivel valami chemotox illatú porral előröl, hátulról jól megszórtak. Nem számított kinek volt laposa -a megelőzés a fontos! Olyan por-felhőt csináltak, alig láttuk a Lenin képét a főfalon. Ebben az elegyben gyalogsági rohamot indíthattak volna, minden feltűnés nélkül.
Már vagy három hónapja képeztek ki bennünket, mikor jött a politikai tiszt Gojzer elvtárs és kérdezte, hogy érezzük magunkat. Csak hümmögtünk és morogtunk.
 - Na elvtársak! Na !- noszogatott.
- Hát mondjanak már valamit. ! Fészkelődünk, de senki nem akar megszólalni. .Azt már megtanultuk- itt szép lehetsz,de okos nem.! Az alezredes rám néz.
- Na, Váczikám!?
Hogy honnan ismert, nem tudom , de ha már így megszólított felálltam.
- Mit látott utoljára a tv.-ben?
Mi a fenét láthattam? Semmit.. Miután bevonultunk, nekünk nem lehetett nézni.
- Jelentem az Angyalt!
- Az Angyalt? De az már jó három hónapja volt...azóta, nem néztek tv.-t?
- Nem...
- Azt a gojzer varrású hétszentségét!  ..bukott ki belőle a döbbenet.
-.Ide nekem a szpk-t Ez a századparancsnok Pedáns Gazsi volt, ki állt és fenyegetően meregette a szemét a szakaszparancsnokra és ö pedig a szobaparancsnokra...szóval lefelé folyt a büdös egészen a mi nyakunkba. Este aztán összetereltek bennünket a folyosón, már lefekvés előtt voltunk-szép türkizkék pizsamánkba.
- Elsőidőszak sorakozó! - volt az invitálás..
- Jobbra át !
- Na most elvtársak...mindenki megfogja az előtte álló gatyakorcát ...jobbkézzel!! Aztán lépés indulj. Célpont a KISZ terem!
Mentünk, mint az óvodások, meg már nem akartunk szólalni, mert akkor egy hónapig megint, nem engedtek volna haza... Szóval totyogtunk be egymást követve a terembe, aminek a közepébe behúzták a tv-t .. ami természetesen, nem volt bekapcsolva!
- Na, látták a tv-t elvtársak!?
- Láttuk, láttuk!-mormogtunk..
- Na akkor pofa be, megint három hónapig!
- Értve van?!
- Értve volt....
-

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Olvasásból nálam nincs hiány!Imádom az írásaidat,ahogy fogalmazol,azért sok író megirigyelhetné! Komoly dolgokat olyan élménnyel tudod tálalni, hogy Veled vagyok a sorba és teszem a dogomat veletegyütt.Még a linóleum kefélését is látom a szemem előtt milyen elánnal
végzitek, míg fényes nem lesz.Azért a feleteseiteknek is volt humorérzékük. Nem panaszkodhattatok a TV nézése miatt. Pihent agy! Írásod továbbra is DETTÓ!

Váczi Laca írta...

Kössz !!