2011. július 6., szerda

MA, ISMÉT TELE LETTEM!.


Ma agyilag felverték bennem a fehérjét!..Alapvetően nyugi vagyok, de utálom a papagáj kommandót és azt ha valaki, aki meggondolás nélkül nyomja a süketet, azért mert kedvenc újságja ezt diktálja neki. Az ütő megállt bennem ,mikor kinyilatkozza az ügyeletes szó hordó, hogy mindenkit arra köteleznek, aki régi szóval munkanélküli segélyre szorul - és élni szeretne vele- hogy legyen akár tanár , akár mérnök , át kell alakulnia kubikosnak A debreceni stadiont, vagy a Tisza partjának feltöltését kell támogatnia a testi erejével.. Magyarul, lapátolj barom, ha nincs jó barátod, aki állást ad, vagy jó támogatód aki elintézi, hogy jó helyre kerülj! Ha már az állásod elvesztetted- pénzed egy szál sem - valami össznemzeti átalakulás következtében, hagyd magad mögött az önbecsülésedet is..! Ha pedig messze van a lakásod, ott fogsz a barakkban-bocsánat konténerben tengődni egész hét végéig? Mindez a minimál bér feléért, napi négy órában? Mi ez az agyament project?..Hogy dühös vagyok és nem kicsit az annak az oka, az előbb kedvenc barátom osztotta az észt a fészen, hogy milyen jó lesz ez így!
-Anyád!..- mondom magamban,- Mit szólt volna ahhoz, ha harminc .negyven éves becsületes munka után, esetleg malteros lánynak állítják be, a nagy ország újraszervezésének jegyében,mert az elvesztett munkája után már pénzt már nem kap és akkor dögöljön meg a Tisza gátján, vagy a debreceni lapályon alapozás közben...
Egyszer ezt már Dicső Vezérünk az igen csak nem tisztelt Rákosi elvtárs már eljátszatta velünk...lásd Sztalinváros!..Milyen munka az, ahol éhbérért dolgoztatnak embereket és rendőrök vigyáznak rá, hogy aztán minden rendben menjen?!.. A lányom elvégzett három évet a főiskolán ...média és művelődés szervezői szakon...Elég baj az nekem - de főleg neki- hogy nem fejezte be és nem szerzett diplomát, bár azzal is most ugyanitt tartana...Nagy lehetőség, időnként a helyi önkormányzatnál adódik valami kis meló - hol a könyvtárban,hol az irodában. Első nap iroda- szerződés szerint-segít a közmunkában a papírok között eligazodni. Aztán súgott valaki - valakinek és már is mehetett gazolni a településen élő kisebbség közé. Ott aztán, mint nem közéjük valót, azonnal betámadták a "közalkalmazottak" és rohanhatott sírva vissza az önkormányzathoz. A reakció az volt, nem válogathat... mindent el kell végezni azért a huszonnyolcezer jó magyar forintokért. Hazament, de két nap múlva hírnök jő! Amennyiben nem jelentkezik be az önkormányzatnál és nem veszi fel a munkát, rendőrileg elő lesz állíttatva!
Bravó!
Annak idején, Bölcs Vezérünk ezt kitalálta már és akkor KMK-nak hívták!....Közveszélyes munkakerülés.ennek a rövidítése..
Hát itt tartunk.. ha nem mész gazolni,majd elvisz a rendőr bácsi..
Tudom, tudom.. rossz helyre születtem és rosszkor...
Na de ennyire?!...

5 megjegyzés:

MEGGIE írta...

Tudod Laca, az elmúlt 20 év arra volt jó, hogy jó mély árkot ásson egymás közt az embereknek.
Nincs olyan család, barátok vagy munkahely, ahol a politika ne hagyta volna ott a bélyegét, még a szomszédoknál is.
Utalok itt arra, hogy az információk felfelé rosszúl jutnak el, sántítanak, mert igaz, hogy van, akinek büdös a meló, de általánosítani ebben sem volna szabad.
Nekem van olyan ismerősöm, aki 6 X volt munkanélküli segélyen, mert vagy messze volt, vagy degradáló, vagy 3 műszakos a felkínált munkahely, aztán rájöttem, hogy az ilyennek eleve büdös a kétkezi munka, esze meg nincs annyi, hogy szellemileg bizonyítson.
Megértelek, persze, tudod, a kivétel erősíti a szbályt.
Ez jó közhely, és tudom, hogy ez téged nem vígasztal.

Váczi Laca írta...

Magdusom! Nem a naplopóságot védem én, de milyen furcsa dolog lesz az ha az iskolaösszevonás után a -nem saját hibájából- munkanélkülivé váló tanárnénijüket kukázni ,vagy utcát seperni látjak a tanítványai. Lehet ezek után még tanár? Ha szégyenében nem bújdosik el akkor?..... És milyen kegyetlen a gyerek, még ki is röhögi..?!Nem hiszem hogy ez lenne a megoldás.!!

MEGGIE írta...

Igazad van, ennek nem volna szabad előfordúlni, ezek a végletek...

Váczi Laca írta...

Köszönöm , hogy megértettél..

Unknown írta...

Nem hiszem, hogy rossz időbe inkább helyre, de nem tettünk ellene semmit, tehát tenni kell amit előírnak.Az viszont amit odafent eldöntenek az emberek sorsáról, nekem sem tetszik. Kiszolgáltatottság? Hol vagyunk? Ez az a jó világ amit megszavaztunk? Hagytuk magunkat félrevezetni a jobb élet reményében!