2014. december 16., kedd

ÉRTETLENKEDÉS!

Most mi van?- kérdezi  a túloldali juhász barátom, a vasút melletti könyöklőben, ahova délben kiruccanunk kolbászolni.
Mi lenne, kolbászt eszünk!-csitítom a nyűgölődőt.
No, nem arra értöm! -  és  már el is nyalta a maradék mustáromat, míg nem figyeltem.
Arra gondutam, állod-e  nekem a mögye bérletömet?..Mer ha birka köll hát, gondukozz rajt!
Mit szeretnél, kis barátom?- értetlenkedem és  próbálom a kolbászáról áttörölni a mustáromat.
A mögye bérletömet!
Ha én Dunavecsérű átjövök a hídon, be kö hogy  lépjek az évi ötezres Bács-kiskun mögyei  zónába tartozó hídfeljáró miatt- a sztráda díjjába..Aztán a Fejér mögyei zónába érve-ha dógom van itt- ismét   levösznek ennyive -tehát immáron, tízezörné tartunk..
Na, ha betög leszök és nagyobb a baj-mind várható- az orvos főkűd Pestre és ha eléröm a M0-ásat, akkor a Pest-mögyei zóna díjat is be kell füzetnöm, immáron a  tizenötezör forintokat--az M0-ás és a csak hídban létező M8-as miatt! Amúgy eszömbe sem jutna, sztráda bérletöt vönni, föleg ennek a dög ótónak!...
Aki dógozni jár-saját ótóva, január elsejitű, csak akkor möhet át a munkahejire, ha leperkál  tízezör forintokat. Ha egy nyugdíjas, ha netán, vészhelyzötben, átrohan a hídon, esetleg kétségbeesötten viszi az asszont elsősegíjre, a büntetést is megkapja, mert nincs a bérlete mögvátva  az útra, a túparton lévő, kijelölt  kórházába, amit otthunró a  saját ablakábú is  lát! Miközben a szemközti  partrú a bűzt és mocskot, a vót saját gyára, ingyen, mindönnap, a házára löterít!
No !
Akarsz -e még bírkát?
Nem, barátom !
Kerülj bakker!- tanácsolom neki!
Kerülj ki mindent , kerülj innen messzire, vagy maradj a birkáidnál -amíg meg teheted,..mert itt az ész, már régen a fogdán van a Sándor-házi kóterben! Onnan aztán az, hiába könyörög kegyelemért a Sándor palotába  köztársasági elnökhöz!
Az,
azt  onnan -  el nem ereszti !



/A mai napon a parlament megszavazta az összes autópályán és a városokat elkerülő szakaszokon is az út-díj fizetését 2015 .01.01-től. annak ellenére , hogy ezek a szakaszok biztosították a városok levegőjének tisztaságát és a forgalomnak elterelésével a dugók elkerülését./.



3 megjegyzés:

MEGGIE írta...

Mi lenne, ha közérthetően hoznának rendeleteket, szabályokat és nem jogi nyelven, hogy az egyszerű ember is megértse??? Plusz még ha félre kommunikálnak....???!!

Váczi Laca írta...

Talán az is a cél,hogy ne igazodjunk el rajta..

Váczi Laca írta...

Aztán a derült égből angyal szállt a magyar honra és enyhülést hozott a zordon vidékre ..Minden redő a homlokon kisimult és az édes megbocsájtás mosolya fényeskedék mindenki orcáján...Győzött a józan ész és ismét szabadon száguldhatunk az ország ütőere felett ingyenesen!
Allah nagy és mindenható....