2014. május 19., hétfő

A SZÜKSÉG...

Azért jó hogy fejlődünk..
Nem sokat, nem gyorsan, de fejlődünk!
Itt van Újváros határában is a Park Centrum 2. bevásárló központ. Aki csak Dunaújváros határát megérinti, nem kell hogy  bekanyarodjon a centrumba, hanem a 6 -os út másik oldalán, az autópálya mellett megtalálja a parkot,ahol kedvére "shopingolhat".
 Teszik ezt elég sokan , mert a parkolók - láttam -soha nem ürülnek ki. Szívesen vásárolok és is az Aldiban, Decathlonban.
Tegnap, épület mögött tettem egy kört, hogy megforduljak.
Nem volt áldásos a tevékenységem, mert egy fiatal anyuka és kislánya könnyített éppen magán a raktár mögött. Ahogy megláttak, rémült tekintettel  rántották fel a bugyit. Elfordítottam el a fejem. Nem mintha nem lennék még kíváncsi természetű, de ezt is inkább a közös örömök közt tartanám meg.
Aztán körül néztem a parkolóban.
 Vagy két hektár ez a terület, ragyogóan felszerelve automata benzinkúttal,  élelmiszer és ruházati áruházakkal, de sehol egy WC!
 Azért ennyi embernek illene - a huszonegyedik században -  egy bevásárlóközpontban biztosítani egy csendes zugot, ahol a szükségét elvégezheti. Mert, ez a dolog az, ami szükséges. Most egy könnyített dolog volt, de ha jönnek a nagyobb dolgok..?!! Ennyire nem törődünk az emberekkel ?! Tervezők, kivitelezők! Mert a városban talán talál az ember egy presszót egy /  az egyetlen nyilvános WC-t ! / de itt a prérin, kb. 4 km.re a a centrumtól ki menti meg a bajbajutottat?
 Arról már nem is ábrándozom, hogy a boltról - boltra járástól idegenkedő férfiak esetleg egy presszóban , üdítővel esetleg sörrel jobban tűrnék az asszonyok bevásárlását is.......Na persze, ha Toalett is lenne !....
Vagy legalább egy-két Toi-toi wc !!
Talán, még a város is tisztább lenne...én meg nem jártathatnám a számat!

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Ez egy érdekes téma amit most feszegetsz! Mert ha egy kis vállalkozónak kötelező mellékhelyiséggel rendelkeznie, sőt nagyon sok helyen mozgássérülteknek is kell egy helyiséget biztosítania, akkor most vagyok bajba! Hogy miért? Mert a vállalkozó az nem külföldi üzletlánchoz tartozik! De akkor nem mindenkire érvényesek a szabályzatok??? Hol élek én!!!

MEGGIE írta...

Erről a nagyon érdekes cikkedről a Kiss Manyi, meg a "zöld ház" jutott az eszembe.
Akkor még tudták, hogy a civilizáció velejárója az, ami néha elkerülhetetlen.
Valószínű, abból nem lehet meggazdagodni,ezért inkább lassan, de véglegesen elfogytak. Az észrevételedet felsőbb fórumokon kéne górcső alá venni, s annak megfelelően intézkedni.

Váczi Laca írta...

Ahol a szükség megjelenik áldoznak is rá!
Még 200 Ft erejéig is! Képzelj el egy szép bevásárló központot , minden ultramodern és mikor szél van szépen felkapja a "csokis" és pisis szalvétákat és szórja a parkoló autók közé...

Váczi Laca írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.