2014. február 27., csütörtök

Bill kapitány és a pöttyös fazék !

Ez akkor történt, amikor a Fapadban zajlott az újvárosi rock és blues élet.
Már nem laktam a városban , de néhány hozzám közelálló barátom elhívott egy kis magzatelhajtásra , ahogy abba az időben a bulikat hívtuk.
Pesten a Budapest Sportcsarnokban már mindenkit megnéztünk az abban az évben ,de itthon
Bill volt az est főszáma és mi szerettük a bluest, Bill-t, a bandáját és hogy jobban élvezzük, vittük a herflijeinket is.  Zene közben és néha a szünetben is versenyt fújtunk egymással és  a maligánnal !
                                                                             

Talán a második menet kezdődött volna, mikor belibbent egy  barátnőnk /a nevét feddje a  Fapad dohányfüstös homálya/ és titokzatos mosollyal mutatott a szatyrára.
Nem nagyon értettük mi a varázslat tárgya, de ő biztosnak tűnt. A színpad előtt Balogh Öcsike járt el egy kígyótáncot, így a hangulat már meg volt alapozva.
Barátnőnk, csupa szív lélek és egy kicsit érzelmileg  fel volt turbózva Bill irányába - de lehet,  más egyéb is fűtötte- meginvitálta  az aranytorkút az asztalhoz.
Valami régi ismeretség is lehetett a dologban, mert nagyon Bill Kapitány kedvébe akart járni és tudta mit, hol és hogy prezentáljon. Bill jött is az asztalhoz, letámasztotta a legendás mankót, lehuppant közénk , lejattolt és érdeklődve várta a meglepetést! Ami, némi matatás után az asztalra is került, egy helyes kis fazék formájában, konyharuhával szépen összekötve.
A kapitány magához rendelte a pincért, tányért, kanalat kért és rövid idő után a fazékból ,  a csülkös bableves mámorító illata szállt fel -beborítva a Fapad összes helységét- megbontva az örök szabályt " Az étterembe máshol főzött ételt és - pálinkát behozni tilos!"
Ez, ugyan Billt nem nagyon zavarta és koncert nem folytatódott addig, míg a helyes három literes láboska ki nem ürült..
No, akkor szakállát megtörölgetve az abroszba a kőbányai félisten olyan bulit rittyentett , hogy hetekig erről beszéltünk , áldva a Bill kapitányt és a kis pöttyös fazekat.
Talán ez volt az egyetlen eset, ahol a pincér a hazainak teret adott és nem volt lojális a cégéhez...




Ez a kép még nem ott készült / mert akkor Bill kapitány még karcsúbb volt..ez egy barcsi koncertről lett elragadva -köszönet a készítőjének !/

Nincsenek megjegyzések: