2013. március 23., szombat

Besurranók..

Azt hiszem toleráns vagyok. Lehet mondani,a hátamon fát lehetne vágni. Na persze csak egy darabig, mert lehet azért néha vissza-vissza csapnék..
Kikukucskálok a bolt ajtaján, látom négy fekete ruhás nő tollászkodik a kaputelefonnál és élénken érdeklődik. A töpörödött ráncos mondja a magáét a mikrofonba. Egy csöcsös-bögyös meg igazgatja a haját, lesve magát az ajtó tükrében. Hideg van! Nem engedem be őket, valami azt sugallja nem melegedni akarnak. Aztán nyílik az ajtó, behömpölyög a Pandzsáb különítmény és felkaptat a lépcsőn! Hova -hova hölgyek ? - akasztom meg a népvándorlást. Valami nevet mondanak, aztán sutty, már a liftben nyomkodják a vezérlő gombot és emelkednek felfelé. Öt perc sem telik el,  sietősen avászkodnak lefelé a hosszú szoknyások A ráncos arcú fürgének a lába közé keveredett szoknya, majd elbuktatja a gazdáját,de nem sikerül neki- pedig nagyon igyekszik!
Még be sem csukódott az ajtó mögöttük, jön Béla bácsi botját lengetve és magából kikelve magyarázza, kirabolták. Nem zárta be az ajtót, elbóbiskolt. Besurrantak és a nyugdíja mellett  a nagy borítékban- az összes befizetett csekkjét is elvitték! Kisántikálok az anyagbeszerzők után, persze a nőszövetség már árkon-bokron túl van! Valahogy kezd viszketni a tenyerem. Egy-két hátbavágást azért, csak  ki kellene osztani-minden liberális toleranciám ellenére!
Bosszús vagyok magamra amiért nem állítottam meg őket, de hát ki tudja ki, kinek a rokona? A mai világban? Még a végén rasszistának kiáltanának ki !
Lehet, annyit azért megért volna az ügy !?

1 megjegyzés:

Unknown írta...

Hát ez, az! Ma már nagyon óvatosnak kell lenni, még ha a megérzése az embernek azt súgja, nem jó arcok.Ha szólsz, bajba kerülhetsz, ha nem szólsz lelkiismeret furdalás gyötör... és akkor most mit tegyen a rendes állampolgár???