2012. március 7., szerda

Fenn a fészen!

Na, itt vagyok de félszemmel fészelek! Nem fészkelek "facekolok"... ezzel nyitok, mielőtt belekavarodnék a mondókámba. Tehát fenn vagyok a virtuális országúton és az arcképek könyvét lapozom, mikor beugrik egy hír a jobb oldalon:
Most igazán leköthetem a kínai tartózkodásom itt és most a kínai szépségszalon válogatott hölgyeivel. Gondolkodtam mit csinálhatnék velük záros időmben, ha netán Kínába vet a jó sors és lődörgök Shanghai utcáin, keresve a magyar anyanyelvű kínai populációt.Tán csak nem a Venesz-féle szakács könyvet bújnánk át közösen a lélek emelő magyar konyha dicsérete gyanánt?.. Nem hinném, annyira nem jól tápláltak a hölgyek, hiszen ki van írva...55 kg, 63 kg...mit kezdjek egy kicsi kínaival, kinek nincs étvágya csak néz, azzal szép mandulavágású szemeivel és nem eszik.. Ráadásul mind keverék, mert az egyik neve véletlenül sem Vú Fú vagy " Édes Hegyi Manna. "
Á!
Doris, Flo, stb. Na már most tételezzük fel-mert miért ne- elküldenek Kínába rizst fényezni órabérbe és akkor jön velem szemben a hirdetésből megismert Doris és ráköszönök!...Jó estét Doris-ka! - mert udvarias ember vagyok- és nem hagyna cserben az érettségi.. Doris finoman mosolyra húzná el csókos száját és ékes magyarsággal szólna hozzám a rizs fényezés közben megfáradt lábamra nézve... Tolna cipő? kici, sok? Teccék választ! Én pedig mindjárt érezném a józsefvárosi fílinget és feldöntve a rizses edényt, boldogan kapnám ölbe, majd egész éjjel a kiejtést gyakorolnánk az ágyban, miközben fényes szelek fújnák a napközbeni lobogásban megfáradt nemzeti trikolórt !Hajnalban pedig kikiabálnám az ablakból - hogy mindenki hallja!
Éljen a kínai magyar örök és megbonthatatlan barátság és világ béke!Vesszenek az imperialista, kapitalista../na-na, ezt azért most mégsem!/
Mert modorom az van..!

5 megjegyzés:

Kosztolányi Endre írta...

Szia Laci!
Egész jó dolgokat összefoglaltál.
Erre szokták mondani, hogy jó a rizsa.
Látom sok mindenhez van affinitásod,
azt még senki sem tudta megmondani, miért nincsen CS-mol, de Kandúr az van elég sok.

Váczi Laca írta...

Köszönöm... a dumával nem volt soha problémám...:) Cs-molra nem emlékszem,de kar-molra határozottan..

MEGGIE írta...

Megmosolyogtatott, jó volt finom humort olvasni!!!

Váczi Laca írta...

Már érdemes volt firkálnom !

Unknown írta...

Nagyon jó! Ezért szeretem az írásaidat. Választékos, ízléses.A képzelet erő ami benned van az egyenesen maga a csoda.Azt viszont nem jól tudod a Kínaiak legyen az nő, vagy f.fi nagyon sokat esznek, csak nem egyszerre, elosztva és nagyon egészségesen, ezért vékonyak. Oda azért ne kívánkozzál ahol a rizst termelik, mert az nem fehér embernek való hely...