2014. december 19., péntek

Itt a karácsony !

Jön a karácsony ! ..
 Csütörtök van.. ebéd idő, ismét  nincs időm egy rendes ebédre, hát bekapnék valamit!
Fázom, orrom pirosodik , össze húzom magamon a dzsekimet, ilyenkor télen hosszú hajat eresztek- mert utálom a sapkát.
Ülünk Gyuri barátommal a piaci pecsenyesütő asztalánál - aki világot látott ember, hajón zenélt - hát van tapasztalata az életről.
 Pacalt hirdettek mára, de elkapkodták, hát marad a  kolbász. Enném,de nincs olyan amilyet szeretnék, így csak a hurkával próbálkozom...
Gyurika egy fél tányér levest kanalazgat...mondom egyél rendesen, de fejét ingatja - neki több nem kell, eddig is halszálkán élt !
Szőrös vagyok kócosabb is mint szoktam - pedig, ez szinte lehetetlen - ráadásul, éjszaka is keveset aludtam, és a dzsekim gallérja is begyűrődött, Gyurikát sem ma vasalták ki. Láthatólag nem a Luca szalonból engedtek ki bennünket..
Kedves ifjú pár ül velünk szemben, és "jó étvágyat! kívánság után, állnak  fel és  mennének, de hölgy kedvesen visszarakja a tálcát..
Ugye, nem sért meg bennünket ha a kenyerét nekünk adja  - szeme csillog -nem nyúlt hozzá isten bizony! Összenézünk, köszönjük elfogadjuk../Bár, kenyerem volt a hurkához/   - látom, jól esett neki, hogy jót tehet ! Maradt még savanyú is - ahhoz sem nyúltam-bátorodik fel - már mohók vagyunk!- Persze tegye csak le és nagyon köszönjük! Láthatólag, hajléktalan rászorulónak nézett bennünket...
Boldogan mosolyogva búcsúznak tőlünk, mi  a két öreg rocker meg csak összenézünk ...
 Bakker, ...itt a karácsony..!

3 megjegyzés:

MEGGIE írta...

Azt hiszem, meghatódtam....

Váczi Laca írta...

Boldog Karácsonyt Magdusom!

MEGGIE írta...

Köszönöm drága Laca, Neked és a szeretteidnek is.