2014. december 24., szerda

HAL SÉTÁLTATÁS..

Na, senki ne gondoljon rosszra, nem vettem magamhoz a varázsgombát és nem számítok stabil őrültnek...bár néha túlzott nyugalmam előre sejtet egy őserős robbanást.
Este vendégeim voltak és sietnem kellett a kipakolással, így reggel arra ébreszt néhai menyasszonyom -mai feleségem -  hogy a kocsiban világít a belső lámpa! Rögtön agylobot kapok -kapkodom a levegőt és a gatyámat magamra -  ha nem indul a verda, öt ember fogja a nevemet a Nemzeti Karácsonyi Káromkodások kötetébe beíratni!. Én barom- mert nincs jobb szó az önkritika gyakorlásra / Lásd "azelmútnegyvenötév" dossziéban/ mindent elvállalok .. Tüzet a tűzhelybe, szekszárdi bort a demizsonba  és tojást a süteménybe !
De a kicsi kocsi elindul és más hasítok is a kies mezőföld halálútján Pék Pisti barátom halaival-amit közben beszereztem -  és kellő kábításra kényszerítve, zacskóban szervírozva szállítok.
A szokásos úton a heti baleset. Egy autó kerekeivel felfelé landolt a széles mezőn és óriási szerencséjére nem az út menti fát törte ketté, az utat lezárta és a talpra állítást a rendőrség biztosítja.
 Nyilvánosan bevallom, kurvára nem értem miért van ennyi baleset, az aránylag egyenes úton. Ma nyilván a bekötő útról kikanyarodó autós..három keresztet  is vethetett jó pravoszláv módra, hogy ezt a így megúszta - a Ma Született Kisded segítségével !
 Szóval vissza a mezőfalvi útra , miközben valamelyik hal éledezik a kábulatból és rugdos a farkával..ez képzavar de én ettől, nem jövök zavarba!
Próbálok valahogy utat törni Újváros felé , de a sár minden titkos utamon beállt. Pék Pisti meg a halát várja, mert délre meghívta a családot hallére. Földvárról már nincs ínyemre  a visszarohanás a hallal, mert onnan már húsz kilométer a Pék rezidencia..
Már Szekszárdon vagyok, mikor telefonon  jön a kétségbe esett hang , hol jársz ?- Pisti az.- és hol a hal?
 Velem a kocsiban és Szekszárdon ! Érzem kicsit  kattog az agya- indulna utánam a haláért , de a zsákmány állat- nálam!
Beérek Szekszárdra. Szerencsém van,  Pincemester Ribling Feri-régi jó cimbora- azonnal ugrik és a szomszédság,és barátok csobolyóit megmeríti a borban- "Mert borban az igazság, borban a vigasz!" Pék Pistinek meg most, a vigasz nagyon elkél!
Robogás hazafelé.. a halak csendben vannak, mint Gavriló Princip a szarajevói merénylet előtt  !
Aztán, már csak a kondenzcsíkot hessentem el az autó farától, mikor bekanyarodom a  Pék birtok előtti útra.
Fél tizenkettő..Az elgyötört hallé mesternek átadom a kékfrankosát és a lapító halait,... aztán az utolsó forintjaimat ALDI  Meola   üzletházának ajándékozom.. romoljon nála tovább!

Amúgy Boldog Karácsony mindenkinek !

4 megjegyzés:

Unknown írta...

Aranyos kis történet... és minden jó ha a vége jó!!! Nektek is Kellemes ünnepeket kívánok!

Gyöngyi írta...

Laca, az nem is igazi karácsony, amikor nincs előtte valami őrület:) Legalább van mit kipihenni! Még jó, hogy nem kelt életre a halad - remélem, nem a Királynőt fogták ki, mert akkor sütheted a 3 kívánságot... Békés Karácsonyt!!

MEGGIE írta...

Csak most volt időm olvasni remek soraid. Tudnék mesélni a vezetői bravúrokról, de azt hiszem erről mindenki tud majdnem mindent.

Váczi Laca írta...

Van részünk benne bőven!
.. :)