2017. május 13., szombat

HUNGÁRIA KŐRÚT 2000

Még abban az időben, amikor a Dunaferr a magyar  foci kissé kopott, de kormos egén csillogtatta a tudását, elmentünk a srácokkal MTK-t verni a Hungária kőrútra.
 Nem tettlegesen hanem verbálisan osztottuk az észt a lelkes kék-fehér híveknek. Az MTK, az előző évi bajnok mellényét nagyon nagyra varrták és ha jól tévedek egy menő holland edzője volt, bizonyos Hank Ten Cate /csak romló memóriám lehet az oka ha tévedek a névben.
 Szóval levertük a libásokat mint vak a poharat és a győzelem mámorát kiélvezvén a két sarokkal arrébb lévő háztömb pince kocsmájában eresztettük ki a gőzt illendően.
 Vagy tizenhat lépcsőfok leküzdése után beroskadtunk az egyik fakkba és megrendeltük a söröket. Mellettünk egy kedves beszélgető asztaltársaság dugta össze a fejét és mosolyogva évelődtek egymással,míg a feketébb hajú polgártárs a vele szemben ülő barátjának az arcába nem vágta a teli sörös üvegét...A  vér és a sör és az üveg, ezer szilánkra szakadva,  gejzírként borított el minket , a kocsmát, és a két nőt akik velük együtt élvezték a beszélgetést..
A döbbent csendben csak az áldozat nyöszörgése hallatszott .
- No de Sanyikám! Sanyííí!
Aztán elvitték a mosdóba, hogy kiszedje az arcából az üveget és a sört..
Mi meg ültünk mint a vett malac a ketrecben riadtan, de  a sör már csiklandozta a piszkos fullánkot és hangosan jeleztük a nem tetszésünket..
-No de Sanyikám!..Sanyíííí !
Aztán, hogy a szűrrealitás teljes legyen, a két ember kimosakodva ismét az asztalnál beszélgetett, mintha semmi sem történt volna, csak a vérző bedagadt arccsont árulkodott az afférról.. 
..és ebben a pillanatban egy kutya rohant le a lépcsőn -gondolom megszomjazott-és pórázán  maga után rántva vagy négy lépcsőn a Piramis basszistáját, Som Lajost... 
   
bár, ő  már láthatóan nem volt szomjas..



Nincsenek megjegyzések: